Wybrałam się na grill z zamiarem zrobienia zdjęć potraw i dzieciom. Niestety tak się zachwyciłam gromadką dzieci, że potrawy wymknęły mi z pamięci. Trzeba będzie zrobić jeszcze jedno grilla!
Uwagi: Jajka najlepiej zrobić na miękko, wtedy kusząco rozleją się na szparagach. Oliwy można użyć smakowej np z bazylią. Nadaję piękny aromat.
- 6 kawałków Prosciutto
- 2 jajka
- pęczek szparagów
- 1/3 szklanki pistacji
- kawałeczek sera najlepiej parmezanu
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Szparagi umyć, obrać przy kocówkach i gotować na parze przez 20 min. Jajka ugotować na miękko (mi wyszły niechcący na twardo).
- Szparagi zawinąć w plastry szynki i posypać startym parmezanem. Posiekać pistacje i dodać do potrawy.
- Jajka obrać i delikatnie przeciąć na pół na szparagach.
- Wszystko polać oliwą i doprawić do smaku.
bardzo fajny sposób podania, a szparagów jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie :) A co do maluniej kocinki, to koniecznie porób zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam i będę uwielbiać takie wydanie szparagów:)
OdpowiedzUsuń