Składniki:
- 1 kg żeberek wieprzowych
- łyżka papryki słodkiej
- łyżka marynaty BBQ
- 2 łyżki miodu
- łyżka oliwy
- łyżeczka soli
- łyżeczka pieprzu
- ser kozi
- liście szałwii, oregano i tymianku
Przygotowanie:
- Dzień wcześniej mięso zamarynować w sosie BQQ wraz z oliwą i miodem.
- Na następny dzień, nagrzać piekarnik do 180 stopni.
- W małej miseczce zmieszać paprykę, BBQ, miód, oliwę, sól i pieprz. A następnie pędzelkiem wysmarować marynatą żeberka. Piec przez godzinę, co 15 minut, obracając i smarując marynatą.
- Podawać z serem kozim, ziołami i winem.
Przepyszny pomysł na żeberka. :-)
OdpowiedzUsuńoj zjadłabym takiego mięska ;)
OdpowiedzUsuńI danie wyśmienite i fotki piękne.
OdpowiedzUsuńSkąd wytrzasnąć tę marynatę BBQ??? Proszę o radę :)
OdpowiedzUsuń