Ekscytujcie się razem ze mną!
Składniki:
- pół kilograma kasztanów jadalnych
Przygotowanie:
- Kasztany należy położyć płaskim wierzchem do góry. Delikatnie trzymając, nacinamy znaczek X na górnej powłoce.
- Wrzucamy je do garnka i zalewamy wrzątkiem (najlepiej zaparzyć wodę w czajniku). Gotujemy przez 15 minut. W międzyczasie nastawiamy piekarnik do 220 stopni.
- Na papier do pieczenia kładziemy kasztany wypukłością do góry i pieczemy przez 15 minut.
- Wyciągamy z piekarnika, delikatnie studzimy i uważamy aby się nie poparzyć. Obieramy otwarte kasztany ze skórki i zajadamy się!
Uwielbiam pieczone kasztany! Szkoda, że nigdzie jeszcze nie spotkałam, mało ostatnio poruszam się po sklepach z podobnymi artykułami;)
OdpowiedzUsuńBardzo mnie ciekawi smak pieczonych kasztanów. Musze sie kiedyś skusić!
OdpowiedzUsuńTeż robiłam ostatnio, ciekawie smakują
OdpowiedzUsuńobiad z rodzicami, to jest to!:)
OdpowiedzUsuńi domowa pizza, ach!
za to za kasztanami nie przepadam :<
oo zazdroszczę rodzinnego obiadku ;) to jest zawsze przyjemne. A kasztanów nigdy nie jadłam.. muszę spróbować.
OdpowiedzUsuńZawsze chciałam spróbować. Chyba się wreszcie skuszę, zwłaszcza, że na straganach tego ostatnio pełno.
OdpowiedzUsuńPiękne zdjęcie zdrobiłaś.
nie miałam okazji próbować, ale chyba muszę skosztować :)
OdpowiedzUsuńJutro muszę jednak jeszcze jedną pizzę robić :) Dzisiaj nie zdążyłam zrobić zdjęć. A kasztany dorwałam w tesco.
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam..
OdpowiedzUsuńach!
PS: zapraszam do mnie, wyróżniłam CIę!
O ludzie ! Szczęka opada . Super!
OdpowiedzUsuń1xbet korean ✔️ Best Betting Sites in the World ✔️
OdpowiedzUsuń【 Best Betting Sites in the World ✔️ 】✓️ Bonus ✔️ Legal Bookmakers ✔️ ✔️ Updated Bookies Reviews & скачать 1xbet Ratings.