czwartek, 1 listopada 2012

Makaron z pomidorkami

Kolejna odsłona makaronu, tym razem z pomidorkami koktajlowymi! Wiem, że post trochę nie pasuje do tygodniowej okazji, ale strasznie mieliśmy ochotę na makaron.

Pewnie jeszcze dzisiaj pojawią się przez nas wycięte dynie! Ale tyle się u nas ostatnio dzieje, że ledwo nadążamy, mam nadzieję, że już niedługo będę mogła skupić się tylko na blogu.

Składniki:
  • 300 g makaronu
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • odrobina gęstej śmietanki
  • garść bazylii
  • 2 łyżki białego wina
  • sól i pieprz

Przygotowanie:
  • Makaron dodać do osolonej, wrzącej wody i gotować pod przykryciem przez 10 minut. Następnie odcedzić, odkładając pół szklanki wody z gotowania.
  • Do tego samego garnka dodać czosnek i masło. Podsmażyć i dodawać pokrojone pomidory. Następie śmietanka i białe wino. Niech się trochę poddusi, doprawić. Teraz makaron, odrobina wody z gotowania i bazylia. Podsmażamy i gotowe!


6 komentarzy:

  1. Lekko, prosto i smacznie. Z dawką pięknych zdjęć :)

    OdpowiedzUsuń
  2. tak nieskomplikowanie, tak normalnie. a jak klasycznie i smacznie.
    lubię pasty bez większych aranżacji.

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękne! Jeśli nie oto chodzi w gotowaniu, to o co w nim chodzi? :)
    Z pozdrowieniami,
    Pan i Pani Sandman

    OdpowiedzUsuń
  4. Piękne zdjęcia i na pewno pyszne danie:)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Klasyczne, proste czyli najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za to że tu jesteś :)