Pewnie jeszcze dzisiaj pojawią się przez nas wycięte dynie! Ale tyle się u nas ostatnio dzieje, że ledwo nadążamy, mam nadzieję, że już niedługo będę mogła skupić się tylko na blogu.
Składniki:
- 300 g makaronu
- 2 ząbki czosnku
- łyżka masła
- 10 pomidorków koktajlowych
- odrobina gęstej śmietanki
- garść bazylii
- 2 łyżki białego wina
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Makaron dodać do osolonej, wrzącej wody i gotować pod przykryciem przez 10 minut. Następnie odcedzić, odkładając pół szklanki wody z gotowania.
- Do tego samego garnka dodać czosnek i masło. Podsmażyć i dodawać pokrojone pomidory. Następie śmietanka i białe wino. Niech się trochę poddusi, doprawić. Teraz makaron, odrobina wody z gotowania i bazylia. Podsmażamy i gotowe!
Lekko, prosto i smacznie. Z dawką pięknych zdjęć :)
OdpowiedzUsuńtak nieskomplikowanie, tak normalnie. a jak klasycznie i smacznie.
OdpowiedzUsuńlubię pasty bez większych aranżacji.
Piękne! Jeśli nie oto chodzi w gotowaniu, to o co w nim chodzi? :)
OdpowiedzUsuńZ pozdrowieniami,
Pan i Pani Sandman
pyszne smaki
OdpowiedzUsuńPiękne zdjęcia i na pewno pyszne danie:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Klasyczne, proste czyli najlepsze :)
OdpowiedzUsuń