Składniki:
- 20 g kiełbasy suszonej
- 2 jajka
- pół marchewki
- ząbek czosnku
- pół pora
- pół cebuli
- łyżeczka masła
- sól i pieprz
- plaster mozzarelli
- Warzywa obrać i pokroić w kosteczkę. Wraz z kiełbaską, dokładnie przysmażyć całość na maśle, przez około 7 minut. Nastawić piekarnik na 160 stopni.
- Masłem wysmarować kokilki i nałożyć do nich warzywa. Porwać plaster mozzarelli i dodać do warzyw. Wbić jajko do naczynka oraz wstawić całość do piekarnika. Piec 15 minut.
jajko sadzone z piekarnika?
OdpowiedzUsuńsuper! zjadłabym z ochotą takie cudo
a nasza cała rodzinka kocha jajka:) to teraz oprócz gor=towanych na twardo dorzucimy Twój przepis do repertuaru:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
jajka... zawsze muszą być w lodówce :-) Z kiełbasą i marchewką jeszcze nie robiłyśmy. Ale tak apetycznie wyglądają na zdjęciach, że z chęcia wykorzystamy przepis :-) pozdrawiamy ciepło
OdpowiedzUsuńWygląda przesmakowicie no i piękne kolorki:)
OdpowiedzUsuń