Składniki:
- 7 pieczarek
- mała cebula
- 2 kostki rosołowe
- 1/2 szklanki śmietanki 18%
- 1/3 szklaki sera (np. koziego)
- 40g masła
- dodatkowo 2 bułki
Przygotowanie:
- Tradycyjne: Drobno pokroić pieczarki i cebulę. Zagotować w garnku wodę wraz z kostkami rosołowymi i pokrojonymi dodatkami. Po 10 minutach dodać kawałki sera i masła. Gotować jeszcze 5 minut i dodać śmietankę. Podawać z bułkami.
- Thermomix: Wszystkie składniki wrzucić do miksera na wirujące noże (prócz śmietanki). Dolać wody do 1l i gotować przez 13minut, pod koniec gotowania dodać śmietankę. Podawać z bułkami.
Wyglada oblednie, mysle, ze i w chlodniejsze wieczory by sie sprawdzila i milo rozgrzala przemarzniete cialo i dusze :)
OdpowiedzUsuńmi na jutro Mama zrobiła pieczarkową ;)
OdpowiedzUsuń