Uwaga: Ja użyłam różnych rodzajów serów: oscypek mieszany, oscypek owczy, halloumi, ser kozi
Składniki:
- 5cm białej części pora
- garść szpinaku
- 2 łyżki masła
- 5 jaj
- plasterki serów
- 2 łyżki gęstej śmietany 12%
- przyprawy do smaku
- liście bazylii
Przygotowanie:
- Na patelni roztopić łyżkę masła i dodać szpinak wraz z pokrojonym porem. Posolić i zeszklić na patelni.
- W misce roztrzepać widelcem jajka ze śmietanką i dodać przyprawy.
- Blaszkę na pizze wysmarować masłem i wlać jaja. Wyłożyć zeszklone warzywa i ser.
- Piec przez 12 minut w piekarniku na 180 stopniach.
- Udekorować bazylią.
zauważyliście Lunę w tle? :)
rewelacyjnie wyglada, przepadam za nia w upalne dni ;))
OdpowiedzUsuńmam to samo z pogodą.
OdpowiedzUsuńkiedy taka pogoda za oknem czuję się totalnie zablokowana do jakiegokolwiek działania. Mam wtedy ochotę zasnąć i..obudzić się, jak już na dobre wzejdzie słońce.
fritatta love <3
Wygląda cudownie.
OdpowiedzUsuńNa 100% wypróbuję przepis.
Pozdrawiam serdecznie!
Jak słodko się przemknęła mała Lunka :) A co do fritatty - super pomysł, ale ja nie przepadam za porem ;/ i musiałabym jakimś innym warzywem zastąpić :) ale wygląda świetnie.
OdpowiedzUsuńWygląda super smacznie :)
OdpowiedzUsuń