Składniki:
- 75 g migdałów
- 75 g sezamu
- pierś indycza
- łyżka sosu sojowego
- 1/3 szklanki wina
- 1 białko
- łyżka mąki
- przyprawy
Dip:
- 1 awokado
- pół ogórka
- łyżka sosu sojowego
- pół limonki
- szczypta cukru
- odrobina pesto
- sól
Przygotowanie:
- Mięso umyć i pokroić na cienkie kawałeczki, zalać winem i odstawić na 20 minut. Do talerzyka wsypać orzechy a do miseczki białko wraz z łyżka mąki najlepiej wymieszanej w odrobinie wody. Obtoczyć i odstawić do lodówki na 30 min.
- Jadalną część awokado wrzucić do miksera, dodać obranego ogórka, sok z limonki, cukier, sól i dodać odrobinę pesto. Miksować na wysokich obrotach.
- Mięso smażyć na dobrze rozgrzanej patelni do zarumienienia.
- Podawać z dipem na talerzyku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za to że tu jesteś :)