poniedziałek, 11 czerwca 2012

Pomidory z mozzarellą i szałwią

Przepis spóźniony, z powodów problemów z internetem. Na szczęście już dzisiaj mam (wolny ale jest) internet mobilny. Zapraszam.

Składniki:
  • 4 pomidory,
  • 4 łyżeczki masła,
  • 250 g sera mozzarella,
  • pęczek liści szałwii,
  • 1 łyżka szczypiorku,
  • przyprawy do smaku.

Przygotowanie:
  • Mozzarellę rozgnieść widelcem i włożyć do miseczki, czosnek i szczypiorek posiekać i również dodać do miseczki. Świeżą szałwię umyć, posiekać i wymieszać wraz z innymi składnikami w miseczce, dodać przyprawy.
  •  Pomidora umyć, odciąć główkę i staranie łyżeczką wyciągnąć środek. Następnie posolić i delikatnie do każdego włożyć dwie łyżeczki farszu. Przykryć górą od pomidora i dodać łyżeczkę masła na wierzch. Piec w piekarniku na 180 stopniach pół godziny. 







2 komentarze:

  1. pomidory z mozarellą to duet tak samo idealny i nierozłączny jak jabłka z cynamonem :) sprawdzony i przeeepyszny :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za to że tu jesteś :)