czwartek, 19 lipca 2012

Guacamole z awokado i czosnkiem

Najlepsza pasta na świecie, bardzo delikatna i zdrowa. Nadaję się na śniadanie i kolację, można ją przyrządzić w różnych wariantach. Podawać z pieczywem, ja użyłam pełnoziarnistego chleba z orzechami.


Zapraszam

Składniki:
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • pół łyżeczki soku z limonki
  • odrobina szczypiorku

Przygotowanie:
  • Awokado rozkroić na pół i wyrzucić pestkę. Zawartość przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Dodać rozgnieciony przez praskę czosnek. Doprawić i następnie dodać szczypiorek i sok z limonki.
  • Podawać z pieczywem.


3 komentarze:

  1. klasyka, pięknie mu z lawendą

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo mi się podoba ten przepis:) Nigdy nie jadłam guacamole, najwyższy czas spróbować:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za to że tu jesteś :)