niedziela, 29 lipca 2012

Ser kozi w ziołach

Post dzisiaj wrzucony dużo później niż planowałam. Uczę się obsługi programu lightroom i przerzuciłam się na zdjęcia RAW. Ciężka sprawa przyznaję, ale efekty niesamowite nie chcę już wracać do plików JPEG. To takie świetne uczucie, kiedy nagle odkrywasz, że wielki świat fotografii otwiera się przed Tobą. Jeszcze tylko nie wychodzi mi fotografowanie na uwięzi a szkoda. A co do dzisiejszego dania, odkryłam ostatnio bardzo aromatyczny ser kozi pleśniowy. Nie chciałam marnować jego potencjału, zwykłym zjedzeniem tak bez niczego i wpadłam na pomysł nafaszerowania go moimi ziołami.

Składniki:
  • 1 sztuka pleśniowego sera koziego
  • garstka ziół: szałwii, rozmarynku, tymianku
  • sól i pieprz 
  • można dodać paprykę wędzoną

Przygotowanie:
  • Zioła najlepiej zgnieść, aby puściły aromat. Wyciąć górę sera i nafaszerować ją ziołami, można na chwilę odstawić aby ser przesiąkł zapachem ziół, dodatkowo polać oliwą i posolić, najlepiej solą morską.
  • Rozgrzać naoliwioną patelnię, położyć ser nafaszerowany i smażyć parę minut, do zmięknięcia. Polecam jeść jeszcze ciepły.

4 komentarze:

  1. oryginalny pomysł i wygląda wyśmienicie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda naprawdę wspaniale. Robisz piękne zdjęcia :) A sera z ziołami będę musiała spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  3. Smakowicie..uwielbiam ser kozi nawet sam..a z ziolami to juz w ogole...pozdrowki!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za to że tu jesteś :)