Zapraszam!
Składniki:
- jeden filet z łososia
- łyżeczka papryki mielonej
- odrobina soli
- pół mandarynki
- konfitura pomarańczowa
- parę listków mięty
- 2 cząstki mandarynki
Przygotowanie:
- Łososia natrzeć papryką solą i sokiem z mandarynki i skórką. Odstawić na pół godziny. Ważne jest aby łosoś był ze skórą, jeśli nie wiemy jakiej jest świeżości radę zrobić bardziej wypieczony.
- Konfiturę pomarańczową najlepiej słodzoną sokiem z winogron wymieszać z posiekaną miętą i mandarynkami, zgniecionymi widelcem.
- Łososia smażyć najpierw skórą do dołu, przez około 7/8 minut następnie przewrócić i dosmażyć przez 2 minuty wierzch. Podawać z konfiturą i listkami mięty.
niebanalnie
OdpowiedzUsuńi tak, że od razu ma się ochotę spróbować
Takie połączenie łososia? Jak najbardziej. To lubimy :-) pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńbardzo fajne połączenie, taka delikatna ryba na pewno świetnie z owocami smakuje :)
OdpowiedzUsuń