Jak wyszło?
Dodałam do całości jeszcze zioła, które świetnie oczyściły kubki smakowe. Nie mówiąc o tym, że bardzo dobrze działają na żołądek.
Zapraszam
Składniki:
- 6 plasterków sera halloumi (lub oscypka)
- garść ziół (szałwii, bazylii, szczypiorku i tymianku)
- jajko
- łyżeczka konfitury z żurawiny
- sól i pieprz
- pół łyżeczki oliwy
- chlebek miodowy
Przygotowanie:
- Zerwać świeże zioła i podać do talerza skropione oliwą. Na patelni usmażyć jajko na miękko a następnie plasterki sera. Jajko położyć na zioła a potem sera, kiedy będzie już rumiany. Łyżeczką nałożyć na niego konfiturę. Doprawić i podawać z chlebkiem żytnim.
Prezentuje się naprawdę apetycznie. :) Zawsze zadziwiasz mnie swoimi połączeniami, bo jestem gotowa uwierzyć, a raczej nie śmiem zaprzeczyć, że są udane.
OdpowiedzUsuńSmażony/grillowany ser halloumi jest pyszny:) Twoje zdjęcie to potwierdza :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam halloumi w każdej postaci - Twoje danie zachęca do jedzenia. bardzo bardzo
OdpowiedzUsuńMy również uwielbiamy sery. Twoja propozycja jest godna wypróbowania. Śliczne zdjecia :-) pozdarwiamy
OdpowiedzUsuń