U mnie w mieście dzisiaj było jakieś wydarzenie (nie mam pojęcia jakie), ale w rynku wystawili kramy z różnymi przysmakami i udało mi się kupić litewski chleb. Zobaczymy czy był to dobry zakup, ktoś kiedyś próbował? Kupiłam dokładnie okaz robiony na miodzie. A teraz tosty.
Zapraszam
Składniki:
- 2 kromki chleba
- jajko
- sól i pieprz
- pół pomidora
- garść bazylii świeżej
- sól i pieprz
- 2 łyżeczki ricotty lub sera feta
Przygotowanie:
- Do miseczki wbić jajko i przyprawić, pomaczać przez chwilę chlebek i smażyć na rozgrzanym oleju, przez 2 minuty z każdej strony.
- Pomidora bardzo dokładnie pokroić a bazylię posiekać. Doprawić i wymieszać z serem. Podawać na toście.
Lubię tosty francuskie, ale zwykle jem je na słodko. Myślę, że twoja wersja na zawsze by to zmieniła:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńBeautiful!
OdpowiedzUsuńbardzoooo apetycznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńteż czasami robię takie tosty, są bardzo pyszne, pozdrawiam
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie tosty! Przypomniałaś mi o tym jak długo ich nie jadłam :D
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie.