sobota, 21 kwietnia 2012

Bruschetta z awokado

Dzisiaj moja mama kupiła bardzo dojrzałe awokado. Uwielbiam jego smak, więc postanowiłam zrobić klasyczną bruschettę. Wcześniej upiekłyśmy z mamą bułeczki ale nie było czasu na zdjęcia.




Składniki:
  • awokado
  • sól, pieprz wraz z 2łyżeczkami soku z limonki
  • 2 łyżki pietruszki

 





Przygotowanie:
  •  Awokado rozciąć na pół i wyrzucić pestkę. Pociąć od środka na szachownicę i łyżeczką wyciągnąć części do miseczki. Dodać resztę składników i widelcem zgnieść. Nakładać na pieczywo. 






5 komentarzy:

  1. nigdy nie jadłam awokado, muszę kiedyś spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. może w takiej formie awokado by mnie przekonało.

    OdpowiedzUsuń
  3. ja wzięłam ten przepis z czasów jak byłam w Kanadzie jeszcze.
    pyszneeee! ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super propozycja i masz przepiękne zdjęcia.
    Spodobało mi się tutaj więc jeśli pozwolisz zostanę na dłużej...:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za to że tu jesteś :)