Uwagi: Czekoladę najlepiej rozpuścić w kąpieli wodnej (garnuszek z gotującą się wodą i na to naczynie z czekoladą, najlepiej szklane) jest wtedy puszysta i bez grudek. Nie radziłabym robić mocnej kawy, raczej taką z 1.5 łyżeczki. Posypkę z kakaa w kształcie serca można łatwo zrobić samemu. Z kartki wycinamy nakładkę a w środku serce.
Składniki, 3 porcje:
- kawa przygotowana w kawiarce,
- rozpuszczona tabliczka czekolady mlecznej,
- spienione mleko lub ubita śmietanka 30%,
- kakao (2 łyżeczki),
- 5 listków świeżej mięty.
Przygotowanie:
- Kawę zaparzyć w kawiarce, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić.
- Do szklanki wlać 2/3 łyżeczki czekolady na samo dno. Zalać kawą i dodać śmietankę/mleko.
- Dodać miętę i zrobić posypkę kakaową.
po imprezowej nocy na pewno nie miałabym siły na szykowanie takiej kawy.. ;)
OdpowiedzUsuńwygląda cudnie! :)
OdpowiedzUsuńKawa z miętą <3 <3 <3
OdpowiedzUsuńCHciałabym z Tobą porozmawiać.. Moje gg: 564406
OdpowiedzUsuńpozdrawiam