Składniki:
- łopatka wieprzowa,
- oliwa z oliwek wymieszana z przyprawą chińską,
- 7 pieczarek,
- brokuł,
- kalafior,
- 2 cebule,
- sery: 2 mozzarella, 2 plasterki żółtego sera, 40g grana padano.
Przygotowanie:
- Nastawić piekarnik do 180 stopni.
- Mięso pokroić na małe kawałki, pieczarki i cebulę posiekać. Kalafior i brokuł dokładnie umyć i oddzielić różyczki.
- Kalafiora wraz z brokułem poukładać w naczyniu żaroodpornym i zasypać serami. Piec przez 25 minut w piekarniku.
- Mięso namoczyć w oliwie z przyprawą i nabijać na patyczki do szaszłyków. Przekładać cebulę i pieczarkami. Podsmażyć na patelni i włożyć na 20 min do piekarnika.
Wow. Wygląda super :) fajna alternatywa na grilla :)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczne, ale to ta sama kuchnia, w której serwowałaś mi kawę i pyszne kokosanki ?:))
OdpowiedzUsuńPaula
Ta jest inna :)
OdpowiedzUsuń