Grzanki z prosciutto i serem
Mojej rodzinie (najbardziej bratu) niezbyt podoba się moja przejście na wegetarianizm i niestety czasem jestem zmuszona do przyrządzania potraw z mięsem dla dobra ogółu. Dzisiaj na obiad będzie bigos wegetariański (przepis jutro) więc na przekąskę, wykorzystałam resztkę prosciutto z lodówki. Uważam, że wykorzystanie resztki z lodówki niż przyrządzanie bigosu na mięsie kupionym było dużo lepszym pomysłem i kompromisem.
Składniki:
- 2 ciabatty
- 2 plasterki prosciutto
- 4 plasterki sera camembert
- garstka sałaty
Przygotowanie:
- Ciabattę pokroić na małe grzanki i nałożyć umytą sałatę. Pokroić ser i porwać szynkę oraz nałożyć. Można doprawić do smaku.
zapachniało włochami ;-)
OdpowiedzUsuńale pycha :) i widzę, że komplet filiżanka+talerzyk masz podobny do mnie :)
OdpowiedzUsuń