czwartek, 24 maja 2012

Grzanki z prosciutto i serem

Mojej rodzinie (najbardziej bratu) niezbyt podoba się moja przejście na wegetarianizm i niestety czasem jestem zmuszona do przyrządzania potraw z mięsem dla dobra ogółu. Dzisiaj na obiad będzie bigos wegetariański (przepis jutro) więc na przekąskę, wykorzystałam resztkę prosciutto z lodówki. Uważam, że wykorzystanie resztki z lodówki niż przyrządzanie bigosu na mięsie kupionym było dużo lepszym pomysłem i kompromisem.

Składniki:
  • 2 ciabatty 
  • 2 plasterki prosciutto
  • 4 plasterki sera camembert
  • garstka sałaty

Przygotowanie:
  • Ciabattę pokroić na małe grzanki i nałożyć umytą sałatę. Pokroić ser i porwać szynkę oraz nałożyć. Można doprawić do smaku.







2 komentarze:

  1. zapachniało włochami ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale pycha :) i widzę, że komplet filiżanka+talerzyk masz podobny do mnie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za to że tu jesteś :)