Składniki:
- 1/4 cukinii
- pęczek szparagów
- makaron sojowy
- 3 łyżki orzechów ziemnych
- 3 łyżki sezamu
Sos:
- 3 łyżki sosu sojowego
- łyżka octu ryżowego
- 2 ząbki czosnku
- limonka
- 2 łyżeczki cukru
Przygotowanie:
- Cukinię pokroić na plasterki, posypać solą i grillować na patelni grillowej. Smażyć przez 10 min i zdjąć. Na tą samą patelnię dodać orzeszki ziemne wraz z sezamem i przypiec.
- Makaron zalać gorącą wodą i odstawić na 5 min. Odcedzić i polać gorącą wodą.
- Wszystkie składniki na sos wymieszać. Czosnek przecisnąć przez wyciskarkę.
Nigdy nie jadłam szparagów. Smaczne są? Czekam na zdjęcia Luny podkradającej się do kadru ;)
OdpowiedzUsuń