Nie dawno zgłosiłam swojego bloga do akcji "Blogerzy testują". Parę dni później dostałam e mail z wiadomością, że już niedługo przyjdą do mnie przyjdą do mnie przyprawy do "Kwasimy z Polska Gotuje", kiedy tylko wróciłam z warsztatów wzięłam się za ogórki. Było przy tym mnóstwo zabawy! Od Producenta przypraw Marsyl i Polska Gotuje dostałam paczkę, która po otworzeniu cudownie pachniała gorczycą i pieprzem. Nie mogłam się doczekać smaku moich ogórków.
Tak więc wybrałam się na targ w poszukiwaniu idealnym ogórków, oczywiście pani mi pomogła i wszystko wyjaśniła:
Składniki:
- zestaw przypraw Marsel (przyprawa do ogórków, liść laurowy, gorczyca, pieprz)
- korzeń chrzanu
- czosnek
- koper
- woda 2l
- sól
Przygotowanie:
- Gotujemy wodę z 2 łyżkami soli (u mnie morskiej) i następnie studzimy. Następnie do dużego słoja wkładamy przyprawy, koper, czosnek, ogórki i chrzan. Zalewamy wodą i pozostawiamy na 3 dni, najlepiej aby ogórki miały mały dostęp powietrza.
Ciabatta z ogórkiem, ziołami i serem feta
Składniki:
- Ciabatta
- połowa ogórka kiszonego
- łyżeczka serka philadelphia
- 2 plasterki fety
- plasterek jajka
- plasterek sera koziego
- przyprawy
- zioła (bazylia, szałwia)
- musztarda krymska
Przygotowanie:
- Ciabattę przekroić na pół, górną część posmarować musztardą a dolną serkiem. Wyłożyć zioła i położyć na nie sery i ogórka, jeszcze ciepłe jajko na samą górą. Dodać sól i pieprz.
„Blogerzy kwaszą z Polska Gotuje”:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za to że tu jesteś :)