Karmelizowana gruszka w winie z serem kozim
Ostatnie dni, bardzo szybko mi zleciały, spędzałam czas z rodziną, jak chyba każdy w wolne dni. Teraz czas ciężko wziąć się do pracy i zaprosić was na coś smacznego i inspirującego. Przygotowałam gruszkę karmelizowaną w winie i miodzie, dodatkowo z serem kozim i rukolą. Bardzo smaczna przystawka, którą serdecznie polecam. Bardzo się cieszę, że pogoda dopisała chociaż na ten jeden wolny dzień!
Jak wy go spędziliście?
Zapraszam
Składniki:
- gruszka
- 3 łyżki wina
- 2 łyżki miodu
- garść rukoli
- łyżka sera koziego
Przygotowanie:
- Gruszkę delikatnie obrać i odciąć. Rozgrzać patelnie i położyć obraną gruszkę. Polać ją winem a następnie miodem, smażyć na bardzo małym ogniu przez 30 minut co chwilę mieszając i nie doprowadzając do przypalenia.
- Podawać z rukolą i serem kozim.
boska ta gruszka ;) może bez tego sera, ale zjadłabym bez wahania ;)
OdpowiedzUsuńmhmm, ależ to obłędnie wygląda!
OdpowiedzUsuńpyszności:)
OdpowiedzUsuńOh uwielbiamy takie gruszki. Sprawdzają się również jako przystawka na przyjęciu :-) pychotka! pozdrawiamy ciepło
OdpowiedzUsuń