piątek, 17 sierpnia 2012

Karmelizowana gruszka w winie z serem kozim

Ostatnie dni, bardzo szybko mi zleciały, spędzałam czas z rodziną, jak chyba każdy w wolne dni. Teraz czas ciężko wziąć się do pracy i zaprosić was na coś smacznego i inspirującego. Przygotowałam gruszkę karmelizowaną w winie i miodzie, dodatkowo z serem kozim i rukolą. Bardzo smaczna przystawka, którą serdecznie polecam. Bardzo się cieszę, że pogoda dopisała chociaż na ten jeden wolny dzień! 

Jak wy go spędziliście?


Zapraszam

Składniki:
  • gruszka
  • 3 łyżki wina
  • 2 łyżki miodu
  • garść rukoli
  • łyżka sera koziego

Przygotowanie:
  • Gruszkę delikatnie obrać i odciąć. Rozgrzać patelnie i położyć obraną gruszkę. Polać ją winem a następnie miodem, smażyć na bardzo małym ogniu przez 30 minut co chwilę mieszając i nie doprowadzając do przypalenia.
  • Podawać z rukolą i serem kozim.


4 komentarze:

  1. smakiempisany.blogspot.com17.08.2012, 15:18

    boska ta gruszka ;) może bez tego sera, ale zjadłabym bez wahania ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. maleslodkosci.blogspot.com17.08.2012, 17:04

    mhmm, ależ to obłędnie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszności:)

    OdpowiedzUsuń
  4. co dziś jemy mamo18.08.2012, 14:27

    Oh uwielbiamy takie gruszki. Sprawdzają się również jako przystawka na przyjęciu :-) pychotka! pozdrawiamy ciepło

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za to że tu jesteś :)