Składniki:
- 400 g fasolki szparagowej
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki bułki tartej
- sól
Przygotowanie:
- Osoloną wodę zagotować. W tym samym czasie umyć fasolkę i odciąć końce z dwóch stron. Wrzucić do gotującej się wody, przykryć i zmniejszyć ogień. Gotować 5/7 min, następnie odcedzić i polać zimną wodą.
- Na rozgrzaną patelnie wrzucamy masło i po chwili bułkę tartę, mieszamy do zarumienienia. Podawać na fasolce, można również dodatkowo posolić.
Gratuluje raz jeszcze przeprowadzki!!!
OdpowiedzUsuńJak Ci w nowym miejscu?
(Ja też alkoholu unikam).
Prosto..a jak smacznie..lubię taką fasolkę..zapraszam do akcji z fasolką szparagową..
OdpowiedzUsuńnajlepsza. ostatnio chyba z pół kilograma sama zjadłam na kolację:D
OdpowiedzUsuńfasolka bezłykowa króluje na moim stole :) widzę że nawet kot ją lubi... bardzo mądry zwierz
OdpowiedzUsuń