poniedziałek, 16 lipca 2012

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Wczoraj był dla mnie trochę ciężki dzień, zostaliśmy zaproszeni na grilla i niestety jednak nie znoszę dobrze alkoholu. Z tego powodu dzisiaj lekki posiłek w sam raz na ciężkie dni.

Składniki:
  • 400 g fasolki szparagowej
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól

Przygotowanie:
  • Osoloną wodę zagotować. W tym samym czasie umyć fasolkę i odciąć końce z dwóch stron. Wrzucić do gotującej się wody, przykryć i zmniejszyć ogień. Gotować 5/7 min, następnie odcedzić i polać zimną wodą.
  • Na rozgrzaną patelnie wrzucamy masło i po chwili bułkę tartę, mieszamy do zarumienienia. Podawać na fasolce, można również dodatkowo posolić.







4 komentarze:

  1. Gratuluje raz jeszcze przeprowadzki!!!
    Jak Ci w nowym miejscu?
    (Ja też alkoholu unikam).

    OdpowiedzUsuń
  2. Prosto..a jak smacznie..lubię taką fasolkę..zapraszam do akcji z fasolką szparagową..

    OdpowiedzUsuń
  3. najlepsza. ostatnio chyba z pół kilograma sama zjadłam na kolację:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Weronika Grzegorzewska07.08.2012, 17:18

    fasolka bezłykowa króluje na moim stole :) widzę że nawet kot ją lubi... bardzo mądry zwierz

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za to że tu jesteś :)