Hotel Pałac Krasków
oraz
Oficjalna Strona
Miejsce naprawdę niesamowite, dodam jeszcze, że właściciel jest mecenasem sztuki i pochodzi z Wiednia. Bardzo sympatyczny człowiek, który kocha sztukę a pałac traktuje jako swoją spuściznę. Mam zamiar częściej tam bywać i relacjonować pobyt, który stał się dla mnie jedną z ważniejszych chwil w życiu. Chciałabym aby w Polsce powstawało więcej takich miejsc i aby zostały doceniane, ponieważ tak naprawdę nikt o nich nie wie! A tym bardziej ciche miejsce z końmi, ogrodami i dobrą restauracją zasługuje aby przebywali tu nie tylko zagraniczni goście ale też Polacy, którzy szukają odpoczynku. Prawdziwego odpoczynku, uważam, że to jedyne takie miejsce. Trzeba je docenić!
Pomożecie mi?
A teraz moja potrawa:
Zapraszam
Składniki:
- 4 figi
- 4 plasterki sera mozzarella
- kawałek szynki
- gałązka rozmarynu
- odrobina soli i odrobina cukru muscovado
- posiekane pistacje
- kilka borówek
Przygotowanie:
- Piekarnik nastawić do 200 stopni i podpiec figi przez 10 min. Następnie tuż po wyjęciu nafaszerować serem i odstawić.
- Szynkę zawinąć w rulonik i wsadzić do niej rozmaryn. Następnie położyć na talerzyk a na nią figę i obsypać pistacjami. Na szynkę dać odrobinę soli a na figę odrobinę cukru (naprawdę odrobinę). Udekorować borówkami i delektować się smakiem!
Łał. Czasami się zastanawiam, skąd bierzesz pomysły na takie dania. ;)
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy nie jadłam fig. Jestem ciekawa, jak smakują. Podoba mi się Twoja propozycja ich podania :)
OdpowiedzUsuńdanie wyglada bardzo wykwintnie!:)
OdpowiedzUsuńKochani! Proszę dodawajcie w komentarzach adres swojego bloga, bardzo mi to pomoże! (tam niżej pisze, że jest możliwość dodania).
OdpowiedzUsuńOstatnio coś podobnego robiliśmy - tartę z figami i serem...Ja tam lubię figi pod każdą postacią...zwłaszcza z jakimiś wyraźnymi dodatkami...Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie i bardzo elegancko:)
OdpowiedzUsuńMniam! Są już figi w sklepach? Bo czekam na nie z utęsknieniem! ;)
OdpowiedzUsuń