środa, 24 października 2012

Bekonowe Chipsy

Dzisiaj coś ciekawego, nowego. Nazwijmy to Fast Foodem, ale należącym do tych zdrowszych. O czym mowa? O Chipsach, praktycznie każdy czasem do filmu lub do spotkania ze znajomymi po nie sięga, ale te w paczkach niewiele mają wspólnego z ziemniakami. Ja dzisiaj przedstawiam moją wersję, z cienko pokrojonego ziemniaka, o delikatnym smaku bekonowym. Cały sekret ukryty jest w odrobinie tłuszczu po smażeniu bekonu, tylko Tyle!

Składniki:
  • 2 ziemniaki
  • łyżka tłuszczu po smażeniu bekonu
  • sól

Przygotowanie:
  • Ziemniaki bardzo drobno pokroić, ułożyć na tacy, wcześniej wysmarowanej odrobiną tłuszczu (zawsze można wcześniej piec na niej bekon i wykorzystać pozostałości). Nastawić piekarnik na 180 z termoobiegiem i piec przez 20 minut do chrupkości. Posolić!




6 komentarzy:

  1. jako maniaczka chipsów twierdzę, ze pomysł świetny

    OdpowiedzUsuń
  2. To się nazywa pomysłowość :)

    OdpowiedzUsuń
  3. fajny i prosty sposób, lubię ten smalczyk po bekonie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. fajny sposób na wzbogacenie smaku ziemniaka ;)
    i jestem pełna podziwu, bo te plasterki sa naprawde ceniutkie.

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za to że tu jesteś :)