Składniki:
- garść mieszanki sałat
- 3 orzechy laskowe, posiekane
- łyżeczka jogurtu
- pomidorek koktajlowy
- suszony czonek
- łyżeczka oliwy z oliwek
- 2 plastry pieczonego boczku
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Nastawić piekarnik na 180 stopni i piec boczek przez 20 minut, do wytopienia tłuszczu. Następnie wyciągnąć i odłożyć na ręcznik kuchenny.
- Na talerz nałożyć sałatę, dodać pomidorki, czosnek, orzechy i boczek. Doprawić solą i pieprzem i polać jogurtem i oliwą.
Niby nic skomplikowanego, ale na pewno bardzo smaczna :)
OdpowiedzUsuńminimalistyczna rozkosz.
OdpowiedzUsuńlubię bekon. ;) nie próbowałam go nigdy w sałatce ;)
OdpowiedzUsuńświetna sprawa :)
Dania wychodzące spod Twoich rąk wyglądają jak propozycje menu najlepszych restauracji, niby proste lecz ujęte w sposób genialny i super apetyczny! Pyszne, chociaż ja dziś wybieram dania na ciepło, tak mi zimno potwornie...:)
OdpowiedzUsuń