czwartek, 25 października 2012

Sałatka z bekonem

Dzisiaj propozycja sałatki, bardzo smacznej, pełnej różnorodnych smaków! Serdecznie Polecam tę propozycję. Bekon można przyrządzić na dwa sposoby, na patelni na wolnym ogniu, lub wysuszyć w piekarniku, ja obrałam ten drugi sposób. Dodatkowo dodałam orzechy, które jesienią uwielbiam.


Składniki:
  • garść mieszanki sałat
  • 3 orzechy laskowe, posiekane
  • łyżeczka jogurtu
  • pomidorek koktajlowy
  • suszony czonek
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • 2 plastry pieczonego boczku
  • sól i pieprz

Przygotowanie:
  • Nastawić piekarnik na 180 stopni i piec boczek przez 20 minut, do wytopienia tłuszczu. Następnie wyciągnąć i odłożyć na ręcznik kuchenny. 
  • Na talerz nałożyć sałatę, dodać pomidorki, czosnek, orzechy i boczek. Doprawić solą i pieprzem i polać jogurtem i oliwą.


4 komentarze:

  1. Niby nic skomplikowanego, ale na pewno bardzo smaczna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię bekon. ;) nie próbowałam go nigdy w sałatce ;)
    świetna sprawa :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dania wychodzące spod Twoich rąk wyglądają jak propozycje menu najlepszych restauracji, niby proste lecz ujęte w sposób genialny i super apetyczny! Pyszne, chociaż ja dziś wybieram dania na ciepło, tak mi zimno potwornie...:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za to że tu jesteś :)