wtorek, 23 października 2012

Subiektywny przegląd Prasy Kulinarnej - Październik



Zaczynamy nowy przegląd Prasy Kulinarnej. Przepraszam, że dopiero teraz, ale miałam wiele do przeanalizowania. Tym razem prezentuję wam wybrane artykuły z FOOD&FRIENDS, Kuchnia i Moje Gotowanie. Mam nadzieję, że osobom, które nie mają dostępu do tych polskich pozycji pomysł jeszcze bardziej się spodoba! Wciąć pracuję nad polepszeniem, jakości zdjęć, które są skanowane. Na pewno następnym razem będzie już widać efekty.

Zaczynamy


Najpierw Kuchnia:
 https://docs.google.com/open

Aby przeczytać, najlepsze artykuły z miesięcznika należy wejść w dany link i reszta należy do was! Jako pierwszy wybrałam "Z Notatnika Jamiego Olivera" bardzo lubię jego przepisy, a placek zachwycił mnie i rzucił na kolana. Kolejnym artykułem jest mi bardzo znajomy temat, Miód z Dolnego Śląska wrzosowy, jest szczególny i polecam przeczytać, dlaczego.


FOOD&FRIENDS
https://docs.google.com/open

Osobiście uwielbiam artykuły, które pojawiają się w tej pozycji. Ostatnio coraz częściej pojawiają się, nie tylko wątki zagraniczne, ale i Polskie. Dzisiaj prezentuję jeden artykuł zagraniczny o lokalu "Tickets", stworzony przez jednego z braci, którzy niedawno zamknęli legendarne miejsce "El Bulli". Potem przenosimy się do Polski, do pierwszego modnego miejsca, gdzie możemy zjeść doskonały Fast Food. Brzmi ciekawie? Zapraszam do lektury!

Moje Gotowanie
https://docs.google.com/open

Leśna Arystokracja, czyli świetne przepisy bazującej na naszej pięknej Polskiej jesieni i jej bogactwach. Są grzyby, kaczka, risotto, tarta i polędwiczki. Wyjątkowo również zdjęcia w tym artykule są naprawdę pięknie ukazane.


Skany są tylko do indywidualnego użytku, nie odpowiadam za ich dalsze użycie. 


2 komentarze:

  1. ?Jak ja lubię czytać te twoje przeglądy prasy. :) Zawsze wiem, na co zwrócić szczególna uwagę w sklepie. Z tych pozycji wybiorę chyba Kuchnię, Jamie Oliver przekonuje mnie najbardziej.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za to że tu jesteś :)