Składniki:
- 20 g kiełbasy suszonej
 - 2 jajka
 - pół marchewki
 - ząbek czosnku
 - pół pora
 - pół cebuli
 - łyżeczka masła
 - sól i pieprz
 - plaster mozzarelli
 
- Warzywa obrać i pokroić w kosteczkę. Wraz z kiełbaską, dokładnie przysmażyć całość na maśle, przez około 7 minut. Nastawić piekarnik na 160 stopni.
 - Masłem wysmarować kokilki i nałożyć do nich warzywa. Porwać plaster mozzarelli i dodać do warzyw. Wbić jajko do naczynka oraz wstawić całość do piekarnika. Piec 15 minut.
 

jajko sadzone z piekarnika?
OdpowiedzUsuńsuper! zjadłabym z ochotą takie cudo
a nasza cała rodzinka kocha jajka:) to teraz oprócz gor=towanych na twardo dorzucimy Twój przepis do repertuaru:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
jajka... zawsze muszą być w lodówce :-) Z kiełbasą i marchewką jeszcze nie robiłyśmy. Ale tak apetycznie wyglądają na zdjęciach, że z chęcia wykorzystamy przepis :-) pozdrawiamy ciepło
OdpowiedzUsuńWygląda przesmakowicie no i piękne kolorki:)
OdpowiedzUsuń