Uwaga: Soli można dodać mniej lub więcej, ja nauczyłam się ostatnio dla zdrowia ograniczać sól.
Składniki:
- szklanka orzechów ziemnych nie solonych
- 3 łyżki masła
- łyżeczka soli
- pół łyżeczki cukru
Przygotowanie:
- Orzechy ziemne wrzucić na wirujące noże, dodać resztę składników i miksować przez 40s. Przełożyć do słoiczka i delektować się smakiem.
***
Luna strasznie szybko rośnie, z dnia na dzień jest coraz większa i gania po większości pokojów. Jest bardzo radosna i ma już swoje ulubione miejsce w domu! Na mojej skrzyni pościelowej pod łóżkiem, ze śmiechem obserwujemy ja jak tam wchodzi.
Leon stał się bardzo poważny od czasu zamieszkania małej. Myje jej łapki i uszka oraz przytula kiedy się boi. Ostatnio coraz częściej śpią razem co naprawdę pięknie wygląda. Wcześniej Leon trochę się nudził, potrafił ciągle prosić o wyjście na balkon. Teraz ma nowe zainteresowanie i jest szczęśliwy.
<3 Kocham ich!
OdpowiedzUsuńa po co masło? Ja robię bez niego i wychodzi tak samo delikatne (i o wiele mniej kaloryczne)
OdpowiedzUsuńJa też robię bez masła. Czasami dodaje odrobinę oleju. Śliczne zdjęcia zrobiłaś.
OdpowiedzUsuńMój facet wyznaje zasadę "masła nigdy za wiele" :)
OdpowiedzUsuńAle masło się potem rozwarstwia i nie wygląda apetycznie ;) - bez masła jest jednolita masa nawet po dłuższym posiedzeniu w lodówce.
OdpowiedzUsuń